Chocolate Flavour

Serhat, bir gün Atina’dan tanıdığı Nektarios Tyrakis adlı bir söz yazarının İngilizce olarak yazdığı Chocolate Flavour adlı bir şarkı sözü gönderdi…

Total Disguise Total Dis

Chocolate Flavour

Total Disguise’ın büyük başarısı sonrasında yurt dışı çalışmalara devam etmekten daha tabii bir düşüncemiz olamazdı. Sık sık görüşmeye başladığımız Serhat’a bir gün laf arasında şarkılarımın nerede ise hepsinin sölerini de ben yazmış olmama ragmen benim için en kolay beste yapmanın yolunun önceden yazılı sözler üzerine olduğundan bahsetmiştim.

Gerçekten de kafamda besteler yapmak üzere bir fikir ilk oluştuğunda önüme Beatles söz ve akorlarının yer aldığı bir kitabı açmış, oradan I’m Only Sleeping adlı şarkıyı seçmiş ve bu şarkının sözlerini okuyarak spontan bir biçimde hiç durmadan, ara vermeden yepyeni bir melodi çıkarmıştım.

Yine Yeni Bir Gün Başlıyor adlı albümüm için babama şarkı sözü başlıkları vermis ve ondan gelen sözleri anında bestelemiştim.

En son olarak da Mehmet Teoman ile bir çalışmamız olmuş ve onun bana verdiği şarkı sözlerini aynı gün içinde bestelemiştim.

Serhat Frankfurt
Brüksel Piste Rouge Stüdyosu: Olcayto Ahmet Tuğsuz, Serhat Hacıpaşalıoğlu, Cyril Orcell, Nektarios Tyrakis
Bunun üzerine Serhat bana bir gün e mail ile Atina’dan tanıdığı Nektarios Tyrakis adlı bir söz yazarının İngilizce olarak yazdığı Chocolate Flavour adlı bir şarkı sözü gönderdi.

Beş dakika sonra Serhat’I arayarak beste hazır dedim.

Çünkü o gün de daha önce yaptığım gibi sözleri karşıma almış ve bir yandan okurken içimden geçenleri melodiye dökmüş, sözleri okumam bittiğinde beste de bitmişti.

Gitarla çaldığım ve ona gönderdiğim bu besteyi Serhat Nektarios’a dinlettiğinde Nektarios ağlamış.

Bu gelişme üzerine Nektarios Serhat’a, o da bana 20 adet daha İngilizce şarkı sözü gönderdi ben de hemen hepsini besteledim. Bunlar ile ilgili gelişmeleri de aşağıda okuyabilirsiniz.

Bulduğumuz ilk fırsatta Serhat ile ilk başarımızın çıkış noktası olduğu için artık “bizim stüdyomuz” olarak gördüğümüz Brüksel’deki Piste Rouge stüdyosuna gittik ve Cyril Orcell ile Chocolate Flavour’un kayıtlarını yaptık.

O günlerde bir klip yapmadığımız için Total Disguise ile aynı başarıyı yakalamasa da Chocolate Flavour da dünyanın bir çok ülkesinde listelere ve “compilation” albümlere girdi.

En hoşuma giden şeylerden biri Türkiye’de gittiğim bir çok mekanda şarkının çalındığını görmek oluyordu. Örneğin Bodrum Türkbükü’ndeki Divan Oteli’nde günde bir çok kez çalındığına şahit oluyordum. O günlerin popular mekanı Reina’da da keza.

Bu konuda Total Disguise ile ilgili bazı ilginç anekdotlar yaşamıştım. Her yerde yapmıyordum ama bar taburesinde oturduğum bazı mekanlarda DJ barın arkasında is eve birden Total Disguise çalars dayanamayıp” bu şarkı benim” dediğimde her seferinde aldığım cevap “hayır benim şarkım” oluyordu. Uzun uzun onlar gibi benim deen sevdiğim şarkı değil de sözünü ve müziğini yazdığım şarkı olduğunu anlatmaya çalışıyordum.

Piyasaya sürülmesinden hemen sonra Serhat Chocolate Flavour’ı söylemek için Belarus’ta bir müzik festivaline davet edildi ve orada Tamara Gverdsiteli ile tanıştı. Bkz. Tamara – Serhat

Yine de Chocolate Flavour için yapılan ilk düzenleme benim hayalimdeki ritmi yakalayamadığı için belirli fasılalar ile sürekli üstüne bir şeyler ekledik ya da azı şeyleri çıkardık. Kaç değişik versiyonunu yaptığımızı ben bile hatırlamıyorum artık.

Son olarak Piste Rouge stüdyosunda birçok projede birlikte çalıştığımız Guy Waku ile nefeslilerin ağırlıklı olduğu bir düzenleme yaptığımızı ve daha sonra da Frankfurt’ta Frank Motnik’n stüdyosunda yeni vokal kayıtları yaptığımızı hatırlıyorum.

Chocolate Flavour için de bazı DJ’ler “remix” ler yaptılar.

ANTHONY VL
Chocolate Flavour (Anthony VL Remix)

RİCO BERNASCONİ
Chocolate Flavour (Rico Bernasconi Remix)

RİSHI RICH’in yaptığı remix sonrasında nihayet bir klip yapıldı.
Chocolate Flavour (Rishi Rich Remix)

Chocolate Flavour by Serhat

Popüler Linkler

Talas Amerikan Koleji

Talas Amerikan Koleji

Talas Amerikan Ortaokulu’nda ilk müzik grubunu kurdu. Bu gruba davulcu olarak seçtiği Ayhan Sicimoğlu halen bu alanda popüler bir isim.

Tarsus Amerikan Koleji

Tarsus Amerikan Koleji

Lise öğretimi için Tarsus Amerikan Koleji’ne geçti. Bu okulun ananevi müzik grubu olan Echoes’ın Ritm Gitarist ve Solisti, aynı zamanda da lideri idi.

Yeni Bir Gün Başlıyor

Besteler

Bir Beste Yapsak 45’liği ile başlayan bestecilik hayatım Yeni Bir Gün Başlıyor, Naciye ve Leyla ile devam etti…

Eurovision 2016

Eurovision

1978 yılında Dağhan Baydur, kuzeni Zeynep Tuğsuz ve Nilüfer ile birlikte başlayan Eurovision macerası 2016’ya kadar sürdü…

Rock Grupları

Rock Grupları

2013 yılında kurduğu ve solistliğini de kendisinin yaptığı PERVANE adlı rock grubu ile tüm söz ve müziklerin kendisine ait olduğu MANOLYA adlı…