Miss Moscow 1989

1989 yılında Sovyetler Birliği henüz dağılmadan önce yapılan Miss Moscow 1989 Güzellik Yarışması’na GSD Dış Ticaret Şirketi’ni temsilen Jüri Başkanı olarak katıldım.

MISS MOSCOW MISS MOSC

1989 Miss Moscow Güzellik Yarışması

Polonya’da bulunduğumuz sırada Miss Poland organizasyonu sırasında tanıştığımız bir yetkili daha henüz dağılmamış Sovyetler Birliği’nde Miss Moscow adı ile ilk defa bir güzellik yarışması yapılacağını ve beni de jüri üyesi olarak görmek istediklerini söyledi.

Sovyetler Birliği henüz resmen dağılmamış olsa da bunun eli kulağında olduğu çok aşikar idi ve bu nedenle Türk firmaları yavaş yavaş Rusya’ya, bilhassa Moskova pazarına girmeye başlamışlardı.

UFAŞ dönemimde Moda Haftaları yaptığımız sıralarda işbirliğine gittiğimiz Giyim Sanayicileri Derneği (GSD) Turgut Özal’ın ihracat seferberliği ilan etmesi ve belirli bir ihracat rakamının üstünde işlem yapan büyük firmalara önemli teşvikler veriyor olması sonrasında dernek faaliyetlerine devam ederken tüm dernek üyelerinin ortak oldukları bir de şirket haline dönüştürülmüştü.

Şirketin başında gerçekleştirdiğimiz son moda haftası döneminde dernek başkanı olan Turgut Yılmaz vardı. Sağ kolu da Moda Kumaş’ın sahibi Atilla Türkmen idi.

GSD’nin şirket olarak Rus pazarına büyük önem verdiklerini bildiğimden önce Atiila Türkmen daha sonra da Turgut Yılmaz ile görüşüp bu organizasyona sponsor olmalarını önerdim. Onlar da bu fırsatın önemini hemen değerlendirip bu önerimi kabul ettiler.

Ama bir şartları vardı. Ben bu yarışmada Jüri Başkanı olarak GSD’yi temsil edecektim ve sahnede de GSD’yi tanıtan bir konuşma yapacaktım.

Organizasyonu yapan MEDICAT firmasının sahibi bu durumu memnuniyetle kabul etti.

İki gece süren organizasyon Rusya’nın tek TV kanalı tarafından tümü ile naklen yayınlandı.

Jüri başkanı olarak görev yaptığım sırada başıma gelen son derecede ilginç bir olayı POINT başlığı altında okuyabilirsiniz.

Miss Moscow

Miss Moscow 1989

1989 yılında Sovyetler Birliği henüz dağılmadan önce yapılan Miss Moscow 1989 Güzellik Yarışması’na ait diğer videoları izlemek için YouTube’da “OlcaytoLog” Kanalımı ziyaret ediniz.

Miss Moscow Finalistleri Playboy Dergisinde

Miss Moscow 89

İş, Sanat ve daha fazlası için, benimle iletişime geçin.

Olcayto Ahmet Tuğsuz

Olcayto Ahmet Tuğsuz