Talas Amerikan Koleji

Talas Amerikan Ortaokulu’nda ilk müzik grubunu kurdu.

TALAS AMERİKAN KOLEJİ

Talas Amerikan Koleji ve İlk Müzik Grubu

Talas Amerikan Koleji Kayseri’de bir dağın tepesinde 1871 yılında açılmış bir yatılı okul. Bu okulda oldukça zorlu bir imtihan ile seçilmiş ve en büyüğü 14 yaşında çocuklar okuyor.

Talas Amerikan Koleji

Öğrenciler başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen çocuklar. Kış aylarında soğukluk -20’leri dahi görmesine rağmen yatakhanelerde bir soba dahi yok. Haftada 1 kez hamam günü var ve öğrenciler ikili olarak kurnaların başında oturuyorlar ve sadece iki kez doldurma imkanına sahip oldukları bu kurnadan taslar ile aldıkları su ile yıkanıyorlar. Hafta sonunda 1 gün Kayseri izni var. O gün pastahane ve sinema günü. Bir şapka takma zorunluluğu var ve bu şapkalar civardaki köylerde oturanlar tarafından zorla alınıyor. Bu gibi durumlarda küçük öğrenciler toplu olarak o köyü basıyor ve şapkayı geri alıyor. Lüks otellerde yıllar sonra başlatılan “brunch” yani kahvaltı ve öüle yemeğinin birlikte yenilmesi adedi daha o yıllarda Pazar günü okulda uygulanıyor. 3 gruba ayrılmış öğrenciler her gün derslerin sona ermesinin ardından olimpiyatlardaki tüm branşlarda ve her biri tüm branşlarda olmak üzere yarışıyorlar.

Öğretmenler öğrencileri sıra ile evlerine davet ederek çay saati yapıyorlar ve bu çay saatlerinde müzik dinletiyor ve kadın öğretmenler yarı boylarında olan öğrenciler ile dans ederek onlara dans öğretiyorlar. Hafta sonları bir Amerikalı öğretmenin liderliğinde bir jeep ile yolu bile olmayan köylere gidiliyor, hasta köylüler muayene edilerek ilaç veriliyor ( ortaokul doktoru olan Dr. Winkler daha sonra yıllarca Amerikan Hastahanesinin Baş Hekimi olarak görev yaptı ) ve gezici kütüphane olarak yeni kitaplar veriliyor eski kitaplar geri alınıyor.

Olcayto Ahmet Tuğsuz ilk müzik grubunu Talas Amerikan Kolejinde kuruyor.

Grubun elemanları:

  • Ayhan Sicimoğlu – Davul ( ilk davulu bir akordeon kılıfı ve bir zil )
  • Alpaslan Malazgirt – Akordeon
  • Cemal Mutlu – Gitar
  • Olcayto Ahmet Tuğsuz – Gitar ve Solist
İlk Müzik Grubu
İlk müzik grubunun elemanları tesadüfen okul ylllığındaki aynı sayfada buluşmuşlar.

Talas Amerikan Koleji Öğretmenleri

The faculty plays an important part in our school. Their main job is teaching. They also find time for other student activities and an interesting private life of their own. Students who graduate from Talas seem to do well as they continue their education in other schools. Preparation, hard work in the class room, many hours of extra help and a sincere interst in the progress of each student is the contribution that the teachers make to the future of their students.

Allan Forsythe
Science, Algebra

William Amidon
English, Art, Music

Carol Forsythe
English, Library

Fredrick Jealous
English, Mathematics

Alan Mc Cain
English, Music

İş, Sanat ve daha fazlası için, benimle iletişime geçin.

Olcayto Ahmet Tuğsuz

Olcayto Ahmet Tuğsuz